ŠTO? GDJE? KADA? KAKO? ZAŠTO?

U razgovoru s čitateljicama i čitateljima iz kluba Elita čita, OŠ Banija, doznali smo njihove odgovore na pet važnih pitanja povezanih s temom čitanja. Ovako su redom komentirali:

Čitam…

… u svojoj sobi gdje je mir i tišina. Čitam kada je kišovito ili kada napravim sve svoje obaveze pa mi je dosadno. Čitam knjige koje posuđujem u knjižnici, a to su najčešće stripovi kao Alan Ford. Čitam jer želim „ubiti dosadu“ i upoznati neke nove stvari.

Adrian, 7.a

 

… u svojoj sobi najčešće na krevetu jer je udoban i ima puno jastuka. Čitam jer me to opušta. Čitam najčešće navečer. Kada mi je dosadno, čitam. Zabavno je.

Korina, 5.b

 

… na balkonu jer je tamo uvijek šareno i uvijek dođe neki hladni povjetarac. Čitam jer mi je to ugodno i lijepo. Najviše volim čitati strašne priče. Čitam puno, odmah nakon škole pa sve do navečer. Tako mi je najbolje.

Lorena, 5.b

 

… jer se tada ne fokusiram na ništa drugo osim te knjige. Uvijek pronalazim vrijeme za dobru knjigu. Najviše volim čitati pustolovne i detektivske romane. Kroz knjige nešto naučim i uvijek rado preporučam neku knjigu. Čitam najčešće u svojoj sobi ležeći na krevetu.

Anja, 8.c

 

… u slobodno vrijeme. Volim se ušuškati u svoj krevet i večernjim satima s knjigom u ruci. Čitam knjige raznih tema, a najviše
volim detektivske i pustolovne. Dok čitam prepuštam se svom svijetu i umirim se. Knjige u meni probude razne osjećaje i maštu.

Lana, 8.a

 

… zato što me to jako veseli. Najviše volim kod čitanja to što sam sam u svojim mislima i mašti te zamišljam kako se radnja djela odvija. Najviše čitam u svojoj sobi jer je tamo najtiše. Svima bih preporučio da puno čitaju zato što tako povećavaju svoj rječnik i jer je to dobra zanimacija za slobodno vrijeme.

Karlo, 5.a

 

… kod kuće, u parku i kada mi je jako dosadno. Ne želim biti „na tehnici“. Čitam pustolovne romane, krimiće i detektivske duge knjige. Volim i čitam knjige jer volim pobjeći iz realnog svijeta u svijet mašte. Sviđa mi se izražavanje kroz knjige i mislim da su knjige naši najdraži prijatelji.

 

Karla, 7.a

… jer me to smiruje kada sam uznemirena. Čitam kod kuće ili kod prijateljice. Čitam na nekom mirnom mjestu poput balkona, ali samo kad je toplo, ili u blagovaonici. Ne čitam u sobi jer mi susjedi stalno nešto buše. Najdraže su mi pustolovne knjige. Vjerujem da kroz knjige mogu naučiti neke stvari o životu i više razvijati svoje znanje hrvatskoga jezika.

Dora Z., 5.a

 

… najčešće u svojoj sobi kada sam sam. Čitam kada želim nešto novo saznati ili kad mi je dosadno. Čitam lektiru, ali su mi draže knjige koje nisu obavezne. Čitaj jer volim čitati i kada imam naporan dan, čitanje me opušta.

Luka, 6.a

 

… u dnevnom boravku. Čitam jer mi je zanimljivo i zanima me što se u knjizi događa. Ponekad legnem u krevet i znam čitati po cijeli dan. Čitam romane koji su malo veći i čitam uvijek kada imam vremena.

Miriam, 5.a

 

… kod kuće i u svoje slobodno vrijeme. Najviše volim čitati stripove i fantazije. Čitam u samoći i odvojenosti od svijeta jer se tada baš skoncentriram na knjigu. Čitam knjige jer ih volim i jer su mi zanimljive.

Noel, 6.a

 

… u kući, na putovanju. Volim čitati krimiće, smiješne priče i stripove. Čitam jer me to veseli i uživam u tome. Čitam kada sam tužna ili kada mi je potreban odmor od škole.

Karla, 5.b

 

… u svojoj sobi na krevetu. Volim čitati smiješne stripove, detektivske knjige i priče. Čitam da bolje znam. Čitam da i ja mogu riješiti neki misterij.

Tara, 5.b

Danijela

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)