Noć muzeja

Što se nudilo u našem gradu

Ove se godine održava sedamnaesta po redu Noć muzeja. Sve je započelo 2005. godine kao pilot projekt Grada Zagreba, a sudjelovalo je šest zagrebačkih muzeja. Kako se svake godine u projekt uključuje sve više i više muzeja i gradova, on se sada već provodi na nacionalnoj razini. Od 2005. ova manifestacija broji 3 635 127 posjetitelja.

Karlovac je jedan od gradova koji je sudjelovao u ovogodišnjoj u Noći muzeja koja se održavala 28. siječnja. Svoja su vrata posjetiteljima otvorili Etno kuća Vučjak, Aquatika – slatkovodni akvarij i Muzeji grada Karlovca.

Etno kuća Vučjak za posjetitelje je bila otvorena od 19.00 do 00.00 sati, a mogla se razgledati Etnografska zbirka koja je prije tri godine proglašena kulturnim dobrom Republike Hrvatske. Prijenos programa mogao se pratiti i putem Facebook stranice KUD-a Sveta Ana-Vučjak.

Besplatan program u Aquatici počeo je u 17.00 sati i trajao je do ponoći. Posjetitelji su mogli razgledati slatkovodni akvarij i izložbu “Plankton – divovi u kapljici vode”. Osim programa uživo, bio je organiziran i virtualni program putem internetske stranice www.aquariumkarlovac.com.

Muzeji grada Karlovca nudili su besplatne izložbe na trima lokacijama: u Gradskom muzeju Karlovac bila je u tijeku izložba arheoloških istraživanja “Vrata Zvijezde”, u Muzeju Domovinskog rata Karlovac prikazivala se izložba “Lica Karlovčana 1991.-2021.” i u Galeriji “Vjekoslav Karas” bila je u tijeku gostujuća izložba “Braća Seljan kroz prašume i pustinju”.

Autor teksta: Lana Lončarić

Ivana