Kako nezdravu hranu zamijeniti zdravom?

Nezdravo za zdravo

KAKO SE NATJERATI NA ZDRAVU PREHRANU? NEZDRAVA HRANA SE UVIJEK MOŽE ZAMIJENITI ZDRAVOM, SAMO JE PITANJE KAKO. 

Većini ljudi potrebni su savjeti kako umjesto nezdrave hrane pojesti nešto zdravo.  Mnogi se ne pridržavaju pravilne prehrane, ne znajući koliko nezdrava hrana može loše utjecati na naše zdravlje. 

Željka, trenerica plesnog Studija 23, preporučuje da se umjesto nezdravih grickalica odaberu one zdrave: bademi, lješnjaci, orasi…, ali ih ne preporučuje jesti svakodnevno i u velikim količinama. Uz orašaste plodove, zdravo je jesti svježe voće i povrće. Mnogi vole jesti čokoladu. Ljudima koji imaju potrebu i želju za čokoladom, Željka preporučuje tamnu čokoladu s visokim postotkom kakaa, ali jedan red, ne više! 

U današnje užurbano vrijeme, mnogi kupuju gotove kolače u trgovinama. Sastojci koji se inače stavljaju u kolače su šećer i brašno. Možda mnogi ne znaju, ali treneri i ljudi koji redovito vježbaju, umjesto brašna u kolač stave zobene pahuljice, a umjesto šećera med. Takav kolač je puno zdraviji, a ništa manje ukusan.

Željka se svakodnevno pridržava ovoga što nam je savjetovala. Nikada nije imala problema sa zdravljem ili viškom kilograma. Par puta dnevno vježba, ako ne to, onda ide u šetnju. 

Čovjeku koji brine o zdravlju i zdravoj prehrani ovo nije problem, a nakon ovih savjeta neće biti niti vama!  

Anja Kostanjšek, 6.c

Ivana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)