I znanost može biti zabavna

Dan znanosti u OŠ Banija

Naša škola obilježila je Dan izumitelja i Dan znanosti tako što je organizirala predavanja i radionice iz STEM područja koje su posjetili i učenici drugih škola.

Profesorica kemije Ankica Veseljić organizator je Dana znanosti koji se održao 10. studenog 2022. od 17:00 do 19:00 sati u našoj školi.

Ankica Veseljić

Održala su se tri predavanja – predavanje o invazivnim vrstama riba održao je Juraj Petravić iz Aquatike, predavanje “Mladi u eteru” održao je Radio klub Karlovac te GLOBE room koji su vodili GLOBE ekipa iz naše škole.

Osim predavanja, u sklopu Dana znanosti održale su se četiri radionice:

  1. Radionicom “Od glave do repa” učenici su se upoznali s anatomijom ribe. Radionicu je vodila Nikolina Boić iz Aquatike.
  2. U radionici “Želimo otkrivati” koja je nastala kao suradnja knjižničarki OŠ Banija i OŠ Dragojle Jarnević, učenici su saznali kako izraditi plakat.
  3. Učiteljica fizike Ana Graša i učiteljica kemije Ankica Veseljić vodile su Escape room u kojem su učenici morali riješiti zadatke iz fizike, kemije i biologije.
  4. “Računalo na dlanu” radionica je koju su osmislile i vodile profesorice informatike Dragana Škrtić i Branka Turkalj. Riječ je bila o programiranju micro:bitom.

“Cilj ovoga dana je približiti znanost učenicima, potaknuti ih na razmišljanje i logičko zaključivanje te da zavole znanost.” (Ana Graša)

Novinari i fotografi: Ana Čurilović, Tara Kranjc, Ena Korač

Ana Čurilović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)