e-Twinning projekti 2022./2023.

Nakon uspješnih prošlogodišnjih projekata i dobivenih oznaka kvalitete, naša škola se i ove godine uključila u međunarodne projekte.

Ljepota čitanja 3 / The beauty of reading 3

Projekt stavlja naglasak na važnost čitanja u našim razredima i u našim svakidašnjim životima.

Ciljevi projekta su: potaknuti učenike da kroz čitanje otkriju ljepotu osjećaja, podići ljubav prema čitanju u društvu na najvišu razinu, poboljšati školsko ozračje i motivaciju učitelja i učenika, razvijati nove oblike povezivanja, suradnje i prezentacije rada

Želim se dobro osjećati – e-Twinning projekt

Učenici 5.b razreda uključili su se u e-Twinning projekt “Želim se dobro osjećati” zajedno sa svojom razrednicom Anom Grašom te socijalnom pedagogicom Dijanom Grginčić. Projekt se održava tijekom nastave godine 2022./2023.

U projektu će provesti različite aktivnosti i radionice u kojima će učenici raspravljati o svojim emocijama u različitim situacijama, ponuditi ideje i moguća rješenja problema. Učenici će razvijati komunikacijske sposobnosti, suradnju, empatiju i toleranciju.

Pokusi su nova fora 3 – e-Twinning projekt

Učenici četvrtih razreda OŠ Banija sudjeluju u e-Twinning projektu „Pokusi su nova fora 3“. Projekt se provodi tijekom nastavne godine 2022./2023. U OŠ Banija projekt vode učiteljica kemije i tehničke kulture Ankica Veseljić, učiteljica matematike Ivana Roksandić i učiteljica matematike i fizike Ana Graša.

Sudjelovanjem u projektu, učenici će kroz niz aktivnosti prepoznavati određene zakonitosti u različitim nastavnim područjima i učiti kako vlastitim angažmanom doći do rješenja problema.

Etape projekta su: upoznavanje, izrada i izbor logotipa, obilježavanje Svjetskog dana izumitelja, provođenje pokusa te evaluacija i prezentacija skupa. Učenici će tijekom nastavne godine sudjelovati u izvođenju različitih pokusa kojima će proučavati svijet oko sebe te usvojiti neke prirodne zakonitosti. Kod učenika želimo potaknuti interes i ljubav prema prirodnim znanostima te utjecati na razvijanje dječjih znanstvenih potencijala.

Ivana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)