Učitelji siju zrnca znanja koja rastu zauvijek

Svjetski dan učitelja

Učitelj – im. m. 〈G ùčitelja; mn. N ùčitelji, G ùčitēljā〉 1. osoba koja vodi nastavu 2. osoba koja komu prenosi kakva znanja ili ga poučava kakvim vještinama [~ skijanja; ~ vožnje]

Sve je počelo 5. listopada 1966. kada je na posebnoj sjednici Međuvladine konferencije o statusu učitelja,
pod pokroviteljstvom UNESCO-a, usvojena i potpisana Preporuka o statusu učitelja. U spomen na taj događaj, UNESCO je 1994. godine proglasio taj datum Svjetskim danom učitelja čime je pokazano da je rad učitelja prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva. 

Učitelj je nježan i blag, pruža podršku i rame za plakanje. Učitelj je pun razumijevanja i ljubavi, čuva tajne i daje savjete. Učitelj je vizionar i inovator, on istražuje i inspirira. Papa Franjo je rekao: Dobar učitelj ne prenosi učenicima samo nastavne sadržaje nego i životne vrijednosti. Posao učitelja uvijek je bio važan, ali u današnjem svijetu velikih i brzih promjena učiteljski je posao važniji nego ikada.

I u Osnovnoj školi Banija današnji je dan protekao u duhu Svjetskog dana učitelja. Učitelji su primali čestitke svojih učenika, a ravnateljica je svoje djelatnike iznenadila ružama i riječima podrške.

Ivana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)