Izložba učenika Osnovne škole Banija u Knjižnici za mlade

Svemir i žene

Svojim uratcima učenici nas vode na putovanje s planetima i upoznaju nas s postignućima žena koje su promijenile svijet.

Posjetili smo izložbu u Knjižnici za mlade u gradu Karlovcu. Tamo su bili izloženi radovi učenika Osnovne škole Banija: makete Sunčeva sustava, plakati vezani uz tjedan svemira, plakati o ženama koje su se istaknule kroz povijest (žene znanstvenice). Izložba je bila postavljena od 11. veljače do 3. ožujka 2022. godine.

SUNČEV SUSTAV

Modeli Sunčeva sustava kreativnim radom naših učenika izrađeni su u različitim veličinama i oblicima te od različitih vrsta materijala: kartona, plastelina, stiropora, glinamola i žice. Bojani su temperama i vodenim bojama.

Plakati vezani uz Tjedan svemira izrađeni su na hamer papiru. Sadržavali su crteže planeta u različitim likovnim tehnikama te zanimljivosti o tim planetima koje su bile napisane u „meteorima“. Izloženi su bili svi planeti Sunčevog sustava: Merkur, Zemlja, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun te najveća zvijezda Sunce.  

ŽENE U ZNANOSTI

Žene, koje su se svojim doprinosom istaknule u znanosti, bile su prikazane na plakatima koji su sadržavali bitne informacije o njihovim uspjesima. Tako su posjetitelji na jednostavan način dobili uvid u njihovu važnost i veličinu.

Autori: Vanessa Puškarić, Tara Kranjc, Lana Lončarić

Fotografija: Karla Grginac, Lana Lončarić

Ivana