Gradska smotra LiDraNo

Smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika

Gradsko kazalište Zorin dom, zajedno s domaćinom smotre OŠ Švarča, i ove je godino ugostilo učenike karlovačkih osnovnih škola koji su sudjelovali na smotri LiDraNo. Učenici su se natjecali u trima kategorijama – literarnoj, dramskoj i novinarskoj, a prema prosudbama stručnih povjerenstava, oni najuspješniji predloženi su na županijsku razinu.

Naša je škola već tradicionalno sudjelovala na smotri u svim izričajima. U literarnom izrazu predstavljala nas je učenica 5. razreda Nikol Stepić pjesmom Želja zlatne ribice. U novinarskom izričaju sudjelovali smo s digitalnim školskim listom Krijesnica i intervjuom Magdalene Bičak, također učenice 5. razreda. Kao pravi glumci pokazali su se Niko Žugečić, koji je izvodio monolog iz romana Jasminke Tihi-Stepanić Bacit ću ti kompjutor kroz prozor, Leon Dakić koji je kazivao pjesmu Domaća zadaća Izvora Oreba te učenici PŠ Hrnetić koji su izveli originalnu lutkarsku predstavu pod nazivom Nema priče.

Na županijskoj razini smotre, 27. i 28. veljače, škola će sudjelovati s lutkarskom predstavom pod mentorstvom učiteljice Danijele Jurac te s digitalnim školskim listom Krijesnica pod uredništvom učiteljice Ivane Kovačević Opačić.

Tekst: novinari Krijesnice

Foto: Ivana K. Opačić

Ivana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)