Čitateljice savjetuju… Što čitati za vrijeme ljetnih praznika?

Ukoliko ih već niste pročitali, nudimo nekoliko knjiga koje svakako trebate pročitati. A zašto? Odgovor na pitanje slijedi u daljnjem tekstu.


Preporučujem knjigu Demon školske knjižnice, koja je zapravo prvi dio trilogije poznate hrvatske autorice M. Banićević. Ako želite znati što se krije iza mračnih vrata zaboravljene knjižnice, budite dovoljno hrabri i doznajte kakvo stvorenje luta knjižnicom, zašto se poruke pojavljuju i nestaju te sve nedaće sedmero najboljih prijatelja. (Helena T.)
Nakon Demona školske knjižnice slijedi i drugi dio koji bih voljela preporučiti svima koji vole čitati horore i fantaziju. Riječ je o djelu Dvojnici iz tame u kojem glavni lik, Boris, nailazi na ljuljačku koja se sama ljulja te o tome ispriča svojim prijateljima. Zatim nailaze na paket, za koji ne znaju odakle se stvorio. Ukoliko želite saznati što se u tom paketu krije, uživite se u priču koja će vas odvesti u neotkrivenu magiju svijetle i tamne strane neotkrivene galaksije. (Helena T.)
Miris knjige govori o važnosti knjige i samog čitanja. Glavna junakinja romana je djevojčica Dana koja obožava knjige. Svijet u kojem živi smatra dosadnim i tmurnim i svjesna je da ide u krivom smjeru. Njezina obitelj, osim bake, ne razumije njezin pogled na život. Zato je pronašla utjehu u pisanju zanimljivog znanstvenofantastičnog romana koji govori o potrazi za tajanstvenom Plavom knjigom koja je jako važna za čovječanstvo. U romanu se istovremeno isprepliću dvije radnje: Danin život i radnja u Daninom romanu. Ova knjiga prepuna je skrivenih i izrečenih prekrasnih poruka o optimizmu i samome životu, a da bismo ih otkrili, potrebno je pročitati knjigu… (Ema V.)
Knjigu Imaš fejs spisateljice J. Tihi-Stepanić preporučujem djeci i tinejđerima. Iz nje možemo naučiti da je Internet mreža s kojom moramo biti oprezni: s kim se upoznajemo, kakve društvene mreže imamo, tko nas prati na njima i da je Internet bespotrebna mreža, pogotovo za mlade. Također možemo naučiti kako se kontrolirati u nekim situacijama. Knjiga je poučna i svakako nas može navesti na razmišljanje u kakvom mi to svijetu živimo. (Anja K.)
Za ovo ljeto definitivno vam preporučujem knjigu Matilda Roalda Dahla. To je zanimljiva knjiga koja govori o važnosti čitanja s dijelovima fantastičnih elemenata. Knjiga je jako poučna i meni osobno jako zanimljiva. Knjiga govori o djevojčici Matildi koja ima posebne moći, o nerazumijevanju njenih roditelja te o odnosu i važnosti prijatelja i učitelja. Govori o važnim stvarima kao što su prijateljstvo, ljubav, čitanje i učenje. Sigurna sam da će se svakome svidjeti. (Tea S.)

Danijela

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)